Česká hospoda, co to je? Je to fenomén, místo hodně lidové, spojené s pitím piva, mnohdy i místo kultivované? Interiéry hospod nepředstavují žádnou neobvyklost, bývají značně neformální a poklidné. Lokál, výčep, někdy salónek, kuchyň, pivní sklep... Výčep je vždy tabu pro vstup hostů i štamgastů? Nebo, jak to je? Herec, štamgast a moderátor Honza Hájek nám dokonce na začátku prvního dílu zarecituje o hospodě české: „Začínáme sestup hola, první si dáme U Černýho vola. Z kopce se suneme, velká parta, další pijeme U Bonaparta. Je to vítězství nebo plichta, čeká nás Baráčnická rychta. Než to někdo koupí zbourá, stavíme se U Kocoura. Kdo chce mít z výletu něco svého, pije pivo U Krále Brabantskýho. Dál přes náměstí bez velkých keců na jedno plzeňský U Glaubiců. Přes řeku půjdeme Prahou Zlatou na pivo k Tygrovi za Hulatou.“
Přidáno: 08 Říj 2024
Pro stažení se přihlaste