Kuchařky

Vypisuji knihy 1 - 68 z celkového počtu knih ve zvolené sekci. Knihy jsou vypsány na 1 stránce.

1. 

100 receptů pro postní dny

Autor: Dowden Angela
Kategorie: Kuchařky, Zdraví
Staženo: 17×
Anotace:

Držet doslova pár dní v týdnu půst je jednoduché. Během nich byste neměli konzumovat celodenní jídlo v hodnotě do 400 kcal. Díky přerušovanému půstu zhubnete, budete se cítit skvěle, a hlavně budete zdraví. Druhá kniha o dietě 5 : 2 nabízí 100 chutných nízkokalorických receptů na snídani,...

Přidáno: 06 Říj 2021
Pro stažení se přihlaste

2. 

Babicovy dobroty

Autor: Babica Jiří
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 116×
Anotace:

Jiří Babica (1961) kuchař, jehož recepty už okusila nejedna česká domácnost, je tu se svou první kuchařskou knihou, v níž si počtou a jíž se dozajista inspirují všichni, kdo rádi nápaditě, přitom však nekomplikovaně, vaří, i ti, kdo mají zálibu v chutné krmi. Autor, šéfkuchař a hlavní aktér známé televizní show v jedné osobě slibuje v předmluvě knihy, že budou následovat další kuchařky. Určitě je se nač těšit, protože v nich hodlá obeznámit české jedlíky s recepty, které nasbíral na svých cestách kolem světa.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

3. 

Beanova kuchařka

Autor: Beaun Emmer Honza
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 65×
Anotace:

Jsou to recepty, které sezbíral a sepsal jeden fajnšmekr při svých návštěvách, jak sám říká, restaurací, hospod a kořalen.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

5. 

Co budu dnes vařit

Autor: Zlatá Renata
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 87×
Anotace:

Tato kuchařka by neměla chybět v žádné kuchyni, protože v ní každý nalezne něco pro svůj mlsný jazýček. Receptury jsou jednoduché, originální, příprava jídel vám nezabere mnoho času a suroviny k jejich přípravě určitě naleznete ve své ledničce a spíži.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

6. 

Česká kuchyně za dob nedostatku

Autor: Zíbrt Čeněk
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 18×
Anotace:

Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

7. 

Čínská kuchyně

Autor: Klíma Dobromil
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 71×
Anotace:

V této knize najdete nejen 200 vybraných předpisů čínských jídel, ale autor v několika dalších statích se vrací do historie, popisuje stravu starých Číňanů, jejich kuchařské nářadí a pravidla stolování.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

8. 

Dieta – všechno se vším souvisí

Autor: Kořínková Lenka
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 65×
Anotace:

Autorka předkládá své zkušenosti s dělenou stravou a zároveň dovoluje nahlédnout do svého soukromí.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

11. 

Dieta+199 Vašich otázek a mých odpovědí

Autor: Kořínková Lenka
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 46×
Anotace:

Čtvrtá kniha o stravovacím systému L.K., založeném na konzumování tzv. dělené stravy se sestává především z odpovědí na čtenářské dotazy.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

12. 

Domácí kuchařka 1

Autor: Rettigová Magdalena Dobromila
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 48×
Anotace:

Domácí kuchařka obsahující kromě kuchařských předpisů i výbor z autorčiných básní, povídek, životopis a ukázky z korespondence. Jméno Rettigové se stalo synonymem představy o tradiční, sice dobré, ale příliš nákladné a vydatné české kuchyně. Předpisy, které kuchařka obsahuje, nejsou tak náročné, jak se traduje. Kniha je psaná pěkným a plynulým jazykem a je k ní připojen výbor autorčiných básní a povídek, životopis a ukázky z korespondence. M. D. Rettigová je známá nejen jako autorka kuchařky, ale i národní buditelka.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

13. 

Dorty a sušenky ze staré Anglie

Autor: Douglas Elizabeth
Kategorie: Historie, Kuchařky
Staženo: 15×
Anotace:

Kniha nabízí 119 let staré jednoduché recepty převážně z Anglie, ale také z Francie, Holandska, Portugalska, Ameriky a dalších zemí. Je překvapivé, jak si tenkrát kuchařky vystačily s málo surovinami, a přesto dokázaly upéct chutné pokrmy. V tomto případě dorty, sušenky, koláčky, koblihy, muffiny, perník, polevy, náplně a další. Máte jedinečnou příležitost nahlédnout do tajů kuchyně za vlády Eduard VII., krále Spojeného království Velké Británie a Irska.

Přidáno: 08 Lis 2022
Pro stažení se přihlaste

15. 

Francouzská kuchyně

Autor: Martinicová Jana
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 69×
Anotace:

Kniha Francouzská kuchyně obsahuje 333 receptů na chutná jídla. Je to sice jenom malý výřez z francouzské kuchyně, ale naleznete zde většinu krajových specialit.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

17. 

Guláše mnoha chutí

Autor: Příhoda Vladimír
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 77×
Anotace:

Kniha obsahuje recepty na 150 různých gulášů. Guláše vaříme v tlakovém hrnci, použijeme-li klasický kastrol, doba vaření se prodlouží. Pokud není uvedeno jinak, jsou uvedené recepty pro čtyři osoby. Přejeme Vám dobrou chuť a další inspirace ve vaření.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

19. 

Chutně pro diabetiky

Autor: Müller Sven- David, Pfeuffer Ch.
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 55×
Anotace:

Labužnické radosti pro diabetiky Už po staletí hraje výživa hlavní roli při léčení nemocí. Doporučení, týkající se výživy ovšem podléhají neustálým změnám podle toho, který názor vědu právě ovládne. Nejinak je tomu v didabetologii. Ještě před několika lety lékaři razili koncepci, podle níž diabetik musel svou výživu puntičkářsky sledovat podle neměnného dietního režimu. Takové rigidní předpisy vedly k tomu, že ještě i dnes mnoho lidí věří, že po stanovení diagnozy "cukrovka" je člověk jednou provždy ochuzen o požitek z jídla. Potěšitelné je, že dnes jsou diabetikům oproti dřívějšku dávána taková doporučení ohledně výživy, která jsou téměř identická s těmi, jež jsou určená široké veřejnosti. Autoři předkládají svými 320 radami pro diabetiky zdařilý koncept, který je příkladem toho, jak může být moderní filozofie výživy přenesena do praxe.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

20. 

Italská kuchyně

Autor: Posingerová Marie
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 57×
Anotace:

Další kniha ze světových kuchyní, ve které najdete mnoho inspirativních receptů na originální pohoštění svých přátel.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

21. 

Jak nejíst přátele

Autor: Kuras Benjamin
Kategorie: Kuchařky, Zdraví, Žurnalistika, rozhovory, fejetony
Staženo: 12×
Anotace:

Knižní vydání pravidelných sloupků v týdeníku Euro, tentokrát zaměřených na pokrmy vegetariánské. Známý autor a gurmán představuje známé i méně známé ingredience vegetariánské kuchyně - luštěniny, koření, ořechy, semínka a - jak je u něj zvykem - koření je rozmanitými kulturně-historickými i politickými postřehy. Těžiště tvoří středomořská kuchyně (zvl. italská) a kuchyně asijské. I zde uváděné recepty lze s dávkou kuchařské fantazie prakticky použít.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

22. 

Jednoduché recepty- polévky

Autor: Kolektiv autorů
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 67×
Anotace:

Obecně lze rozdělit polévky na čisté vývary a polévky zahuštěné. Podobně pak na polévky masové, rybí, zeleninové, luštěninové, polévky šlemové, mléčné, krémové a ovocné. Recepty uvádíme obvykle na přípravu 4 - 6 běžných porcí polévky. Domácí polévka je vždy originální, má svůj osobitý charaktger i kouzlo. Provoní, prohřeje a zútulní vaše domácí prostředí. V neposlední řadě je polévka vaší odobní vizitkou.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

23. 

Jemné moučníky – skleničková kuchařka

Autor: Vlachová Libuše
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 68×
Anotace:

Většina hospodyněk se snaží získávat nové a nové předpisy pro nové druhy moučníků, jimiž by překvapila a uctila svou rodinu i hosty. Tato malá knížečka jich nabízí široký výběr, od těch nově vytvořených, např. s přílivem čerstvého jižního ovoce po celý rok, až po ty tradiční, někomu známé už jen ve vzpomínkách. Všechny předpisy na jemné moučníky jsou vyzkoušené a jsou určeny pro různé příležitosti. Jejich příprava je v předpisech dokonale popsána. Pro oblibu odměřování potravin k přípravě moučníků místo vážení jsou v předpisech uvedeny dávky v odměrkách - skleničkách objemu 200 ml. Najdete je v každé domácnosti.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

24. 

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

Autor: Beranová Magdalena
Kategorie: Historie, Kuchařky, Naučná literatura
Staženo: 18×
Anotace:

Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Až neuvěřitelně dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé, to vše má svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Pouhá specializace na archeologii a historii však ke zpracování tohoto tématu nestačí, je potřeba pracovat také s materiálem paleobotanických a osteologickým a zároveň vycházet ze znalostí získaných při etnografickém výzkumu. Tato kniha je už čtvrtou autorčinou knihou o dějinách výživy, a dovršuje tak cyklus poznávání výživy a vaření od počátku lidstva po období národního obrození.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

25. 

Jídlo na prvním místě

Autor: Hartwig Dallas, Hartwig Melissa
Kategorie: Kuchařky, Naučná literatura, Zdraví
Staženo: 23×
Anotace:

Jídlo na prvním místě není řadová kniha o paleodietě, tohle je Melvilem pečlivě zvolený vstupní titul nabízející skutečnou životní změnu. Že nemáte tušení, co to je paleodieta? Všichni víme, že jídlo ovlivňuje kvalitu našeho života – ale jak velkou moc vlastně má? Melissa a Dallas vás přesvědčí, že mimořádnou! Jídlo na prvním místě je přehledný, čtivý a srozumitelný návod, díky kterému konečně pochopíte vzájemné reakce inzulínu, leptinu, kortizolu a glukagonu. Autoři vám na podkladě vědeckých výzkumů vysvětlí fakt, proč sacharidy v naší stravě nejsou tím nejpříznivějším palivem a že paleodieta je nejlepší způsob, jak je nahradit. Autoři tvrdí, že už během 30 dnů po změně stravovacího plánu sestaveného podle jejich instrukcí dochází ke zlepšení stavu mnoha chronických, obtížně léčitelných onemocnění, jako jsou cukrovka, lupénka, Crohnova choroba, endometriáza, ekzémy a dalších. Množství receptů a tipů je doplněno vysvětlením, co jak na jednotlivá jídla reaguje naše tělo. Sympatičtí autoři vás postupně a s humorem převedou k zdravým návykům, díky nimž dochází ke zlepšení stavu celého těla, hormonální rovnováze, ústupu zažívacích obtíží a redukci zánětlivých procesů. Hartwigovi jsou tvrďáci. 30 dní jejich kůry je velmi náročný měsíc, ale jak sami říkají, je to pro vaše dobro: "Neodvažujte se namítat, že je to těžké. Skoncovat s heroinem je těžké. Porazit rakovinu je těžké. Pít kávu bez mléka NENÍ TĚŽKÉ!"

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

26. 

Jihočeská houbařská kuchařka

Autor: Vrabec Vilém
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 59×
Anotace:

Houbařská příručka má být pomůckou pro snadnější a rozmanitější využití jedlých hub v kuchyni.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

27. 

Kouzlo rodinného stolu

Autor: Kubátová Marie
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 56×
Anotace:

Prostřednictvím této knihy dostáváme možnost spolu s autorkou listovat stránkami starodávného rodinného receptáře, který zdědila Marie Kubátová po své tetě Valči, sestře Amálie Kutinové, a alespoň v představách si pochutnat na tradičních rodinných moučnících. Ke každému receptu se váže příběh související s každodenními životními radostmi i starostmi autorčiny rodiny.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

28. 

Králičie mäso a jeho kuchyňská úprava

Autor: Mucha Róbert, Terlanday Ladislav
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 49×
Anotace:

V této knize naleznete nejen recepty na kuchyňskou úpravu masa, ale také chovatelské a zpracovatelské zásady, které vás přivedou až k tomu, aby upravované maso bylo co nejchutnější.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

30. 

Kuchařka – studená kuchyně

Autor: Roubínek Zdeněk
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 64×
Anotace:

Recepty studené kuchyně, saláty , pomazánky, zdobení studených jídel...Fotografie Vladimír Doležal

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

31. 

Kuchařka naší vesnice

Autor: Hrubá Marie
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 71×
Anotace:

Tato kuchařka vás seznámí nejen s tradiční českou kuchyní, ale obeznámíte se s konzervací masa, zeleniny a ovoce. Také vás poinformuje o některých dietách a receptech na dietní jídla a ani dětská výživa nezůstala nepovšimnuta.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

32. 

Kuchařka pro začátečníky

Autor: Kolektiv autorů
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 92×
Anotace:

Již z názvu této knihy vyplývá, komu je publikace určena. Naleznete zde jednoduché recepty naší i zahraniční kuchyně.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

33. 

Kuchařka pro začátečníky

Autor: Kolektiv autorů
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 57×
Anotace:

Polévky, masité pokrmy, bezmasé pokrmy, příkrmy, přílohy, omáčky, saláty, moučníky, rychlé večeře, studená kuchyně, dětské pokrmy, nápoje. To vše najdete v této kuchařce.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

34. 

Kuchařka starého mládence

Autor: Gsóllhofer Alexej
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 50×
Anotace:

Říká se, že nejlepší kuchaři jsou muži, protože mají nepřebernou fantazii. Tato knížka je toho důkazem. Může se stát nadějí pro všechny nešťastníky, kteří se léta stravovali v restauracích, aby posléze přešli do dietních jídelen, protože jejích organismus již nic jiného nesnese. Přitom si vlastně za celý život ani nepochutnali. Nyní se mohou naučit vařit s láskou a povýšit kuchařské výtvory na umělecká díla tak, jak to učinil její autor, zkušený herec a scénárista.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

35. 

Magická kuchařka – tajemství černé kuchyně podle receptářů starých čarodějnic

Autor: Dvořák Otomar
Kategorie: Kuchařky, Populárně naučná
Staženo: 25×
Anotace:

Nehledejte zde návody k výrobě alchymistických elixírů. Tahle kniha vás zavede do tajemně zakouřené černé kuchyně našich prababiček, do barokní a středověké vesnice, aby vám ukázala, že příprava jídla byla rituálem, udržujícím prosperitu rodu i řád světa. Málokoho dnes napadne, že zdobení koláče je vlastně vytváření mandaly, že koblihy jsou modelem koňského trusu, že ornament na velikonočním vejci je zaklínadlem a magickým záznamem, který lze přečíst a jímž dárce cosi sděluje obdarovanému. Najdete zde přehled rituálních jídel pro všechny svátky roku, z nichž některé jsou známé (velikonoce, vánoce), jiné zapomenuté (např. liščí neděle, rusalčí dny, a pod.) A víte, že moravští vrabci se původně dělali opravdu z vrabců? Kromě zajímavého vyprávění zde naleznete i 44 méně známých receptů. Ať už se rozhodnete uvařit "Hadí mord", "Kaši pro duše nebožtíků" nebo "Polévku proti upírům", pokusíte se o ,,domácí pivo" nebo ,,medovinu", určitě poznáte, že vaření je nedílnou částí dávné lidové magie, která má co říct i nám, v době chvatně hltaných hamburgerů.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

36. 

Moučníkářka

Autor: Kettner Jan
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 67×
Anotace:

MOUČNÍKÁŘKA, praktická kuchařská kniha, obsahující 1250 vyzkoušených receptů na moučníky, jest nepostradatelnou příručkou pro kuchaře, kuchařky, pro hotely, hostince, pro domácnost, vůbec pro každého, kdo miluje dobrou moučnou stravu. Je sice již letitá, ale určitě zde naleznete mnoho inspirace.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

38. 

Najeztese do štíhlosti

Autor: Mačingová Antónia
Kategorie: Kuchařky, Populárně naučná
Staženo: 56×
Anotace:

Každé přijaté sousto rozhoduje o našem budoucím zdraví, pocitech, vzhledu. Stejně tak naše současné zdraví, pocity a vzhled jsou následkem předcházejícího způsobu stravování a přístupu k sobě samému… Říká se, že láska léčí a uzdravuje, dělejme tedy všechno s největší láskou, jakou momentálně můžeme dát sobě a okolí, a i z našeho jídla se stane ten nejúžasnější lék.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

39. 

Naše a cizí koření

Autor: Kaplická Jiřina, Kybal Jan
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 70×
Anotace:

Publikace uvádí kořeninové rostliny a koření vyskytující se u nás i v cizích krajích v současné době v Evropě používané. Je doplněna kuchařskými předpisy, pěstitelskými údaji a historickými zajímavostmi u jednotlivých druhů.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

41. 

Nenechte se zabít cukrem

Autor: Mandžuchová Jarmila
Kategorie: Kuchařky, Naučná literatura, Zdraví
Staženo:
Anotace:

Oblíbená autorka Jarmila Mandžuková přichází s novou knížkou, ve které se věnuje životu bez cukru. V úvodních kapitolách přináší rady, jak omezit spotřebu cukru, jak zdravě mlsat a čím zdravěji sladit. Snadno vás přesvědčí, že i život bez cukru může být sladký. Alternativních a zdravějších druhů cukru je v nabídce obchodů se zdravou výživou celá řada. Náhradou cukru mohou být i a přírodní sladidla, zejména čerstvé a sušené ovoce. Druhá část knihy přináší autorkou vyzkoušené, jednoduché a lákavé recepty, které nám pomohou proplout všemi úskalími života bez cukru a naučí nás zahnat chuť na sladké.

Přidáno: 27 Kvě 2024
Pro stažení se přihlaste

42. 

Nevábné chuťovky

Autor: Bourdain Anthony
Kategorie: Biografie a memoáry, Kuchařky, Naučná literatura
Staženo:
Anotace:

Autor několika bestselerů (u nás dosud vyšlo: Šéfkuchař na cestách a Důvěrnosti z kuchyně) a moderátor televizního cestopisného seriálu No Reservations Anthony Bourdain nikdy nikoho nešetřil. V Nevábných chuťovkách servíruje čtenáři důmyslně okořeněný ďábelský výtažek z nepřikrášlených a výstředních příhod, jež zažil během svého dobrodružného putování po světě. Jeho vyprávění jako vždy především pobaví, nehledě na to, zda se pídí po úhořích v postranních uličkách Hanoje, odhaluje méně atraktivní stránku natáčení pro televizi anebo svolává hromy blesky na hlavu vyznavače syrové stravy, Woodyho Harrelsona. Nevábné chuťovky, tvořené Bourdainovými nejzdařilejšími nebeletristickými příspěvky i zcela neznámými, dosud nepublikovanými články, jsou neomaleným, vtipným, drsným a láskyplně připraveným ragú, jež zachutná jak jeho nadšeným příznivcům, tak nezasvěceným jedlíkům.

Přidáno: 24 Lis 2021
Pro stažení se přihlaste

43. 

Ovocné a zeleninové nápoje

Autor: Kott Vladimír
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 66×
Anotace:

Tato kniha je určena zahrádkářům a všem, kdož si chtějí připravit nápoje z ovoce a zeleniny. Po údajích týkajících se přípravy všech nápojů přináší receptury jednotlivých druhů ovocných a zeleninových nápojů z různého ovoce a zeleniny. Najdete zde tyto oddíly: Vlastnosti ovoce a zeleniny, Společné Úkony a společná zařízení při získávání šťáv, Mošty, Sirupy, Džusy, Mixované a míchané nápoje, Čaje, Vína, Burčák, Cidry a Likéry. Publikace je doplněna statí o přípravě kořeněných octů.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

44. 

Pod toskánským sluncem

Autor: Mayes Frances
Kategorie: Kuchařky, Populárně naučná
Staženo: 33×
Anotace:

Americká spisovatelka se kultivovanou formou a s velkým osobním zaujetím dělí se čtenáři o své dojmy, zážitky a zkušenosti z několikaletého pobytu v italském Toskánsku, kde našla svůj druhý domov. Součástí knihy jsou recepty italské kuchyně.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

45. 

Pór v kuchyni

Autor: Hoferek Stanislav
Kategorie: Kuchařky
Staženo:
Anotace:

Kuchárka. Mimoriadne jednoduchá kniha sa zameriava na potravinu, ktorá má množstvo úžasných vlastností a perfektne sa hodí kuchárom – začiatočníkom.

Přidáno: 09 Bře 2022
Pro stažení se přihlaste

46. 

Praktické recepty- drůbež

Autor: Martin Pavel
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 70×
Anotace:

Nejchutnější speciality na 225 způsobů. Libová drůbež, kterou reprezentuje díky největší dostupnosti na českém trhu především kuře, je právem pokládána za lehce stravitelnou a proto se doporučuje dětem, starším lidem, rekonvalescentům a také všem, kteří se chtějí stravovat chutně, ale také lehce a zdravě. Řekneš nad těmito kusy : Tohle že jsou játra z husy ? Kde to rostlo, tisíc láter, vždyť i půlka těchto jater je moc na jedinou husu ! A otevřeš nad tím pusu!

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

50. 

Revoluce v hubnutí

Autor: Hasalová Ivana
Kategorie: Kuchařky, Naučná literatura, Zdraví
Staženo: 10×
Anotace:

Je to tak jednoduché a nemusíte své tělo trápit drastickými dietami. Stačí jednou týdně držet půst s omezením na vybrané pokrmy. Půst je tradiční a osvědčený prostředek k očištění těla a odstranění nahromaděných škodlivých látek. Součástí knihy je jedno až týdenní půst menu s vybranými potravinami. Kniha je navíc obohacena jednoduchými dietními recepty z celého světa a zajímavostmi o jídle.

Přidáno: 29 Lis 2022
Pro stažení se přihlaste

51. 

Říkal jsi ti amo

Autor: Rýznerová Eva
Kategorie: Kuchařky, Romány pro ženy
Staženo:
Anotace:

Příběh mladé Češky, která se jedné letní noci zamiluje do atraktivního cizince. Pod jeho vlivem začíná měnit své každodenní zvyky a zcela podléhá nejen kouzlu romantického muže, ale především Itálie. Je snad konečně zamilovaná? Ale do koho víc – do Massiho nebo do božské italské kuchyně? Hrdinka je okouzlena středomořským způsobem života la dolce vita a s humorem přibližuje římské zvyklosti, charakter italských mužů, návštěvu rušných trhů, i to, jak správně vařit pastu. Kniha je plná vzpomínek na Itálii, podmanivého vyprávění o pozoruhodnostech a krásách Lazia, a nadto je proložena desítkami lahodných receptů odkoukaných přímo z kuchyně italské mamma.

Přidáno: 17 Srp 2022
Pro stažení se přihlaste

52. 

Smoothies a ovocné šťávy

Autor: Horová Anna Brenn
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 33×
Anotace:

V této krátké knížce plné informací o ovoci a zelenině a množství zajímavých receptů, se dozvíte mnoho o nápojích, které lze jednoduše umixovat ve smooties.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

53. 

Sója v naší kuchyni

Autor: Zemánková Milada
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 54×
Anotace:

Ne nadarmo nazývali a nazývají sóju v Číně Žlutý klenot, Veliký poklad, Nebeské ptáče nebo Přináší štěstí. Vždyť se během 3 000 let, co se začala pěstovat v severovýchodní Číně, stala jednou ze základních živin čínského obyvatelstva. Její tři hlavní vlastnosti, které ji opravňují k výše uvedeným lichotivým názvům, jsou vysoká výživná hodnota, poměrná snadnost pěstování v zeměpisně vhodných oblastech, neobyčejná mnohostrannost jejího užití.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

54. 

Staré neřesti české

Autor: Vobejda Svatopluk Václav
Kategorie: Humor, aforismy a citáty, Kuchařky
Staženo: 10×
Anotace:

Dobové historické recepty společně s příběhy, které dosud nebyly nikde publikovány. Pochutnejte si na hradě Svojanově na vrabcích na víně s vejmrdou, upečte si srnčí hřbet podle knížete Boleslava, ochutnejte carská varlata a zajatecký šašlik. Dozvíte se, proč Jan Žižka ztratil vejce a co z toho bylo. Víte, že Babička Boženy Němcové byla ruská špionka? Příběhy, které jste ještě nečetly, a jídla, která jste neochutnali. Tak s chutí do toho! Tedy pokud se nebojíte specifického autorova humoru.

Přidáno: 12 Zář 2023
Pro stažení se přihlaste

56. 

Stručně o vepřovém

Autor: Kolektiv autorů
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 54×
Anotace:

Vepřové maso pečené, smažené, dušené, vepřové guláše, minutky, rolády a speciality z vepřového masa. chceš-li být šťastný jeden den - opij se chceš-li být šťastný dva dny - ožeň se chceš-li se radovat týden - zabij prase. (Čínské přísloví)

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

57. 

Tradície na Slovensku

Autor: Mintalová-Zubercová Zora
Kategorie: Historie, Kuchařky, Literatura faktu, Naučná literatura
Staženo:
Anotace:

Kniha Tradície na Slovensku je zaujímavým čítaním pre celú rodinu o pôvode, vývoji a význame našich bohatých tradícií. V prvej časti ponúka pútavé informácie o rodinnom zvykosloví, o narodení dieťaťa, svadbe i o úmrtí, o pôvode zvykov a obradov aj o tom, čo sa z nich v priebehu storočí zachovalo. Druhá časť knihy prechádza štyrmi ročnými obdobiami a oboznamuje s výročnými zvykmi a obradmi. Súčasťou knihy je receptár s tradičnými jedlami, ale aj mnoho piesní, riekaniek a pranostík. Autorkou knihy je slovenská etnografka Zora Mintalová Zubercová. Vo Vydavateľstve SLOVART jej vyšli knihy Vianoce na Slovensku a Pečieme na Vianoce.

Přidáno: 18 Bře 2024
Pro stažení se přihlaste

58. 

Umenie sovietskej kuchyne

Autor: Von Brenzen Anya
Kategorie: Kuchařky, Literatura faktu
Staženo: 13×
Anotace:

Umenie varenia a prežitia v nedostatku vyrozprávané na pozadí dejín Sovietskeho zväzu, od boľševickej revolúcie cez medzivojnové hladomory, vojnu až po sovietsku spoločnosť za Chruščova a Brežneva a ruskú za Putina. Anya von Bremzen, ktorá sa v emigrácii preslávila knihami o varení, sa pohybuje na pomedzí rodinnej histórie a veľkých dejín, so zvláštnym dôrazom na jedlo a jeho nedostatok – čo bol v danej krajine určujúci fenomén, ktorý stál za mnohými zvratmi. V tragikomických spomienkach zachytáva sedem dekád Sovietskeho zväzu, jeho úspechy aj trápenia, ako aj roky pred nástupom boľševizmu a rýchle zmeny po jeho páde. Rozpráva napríklad, ako sovietsky potravinový trh oživili nápady opozerané pred vojnou v Spojených štátoch, ako udržiavali Leninovu múmiu aj Stalinov apetít, či aké dopady mala Gorbačovova nedomyslená prohibícia. Miestami smutná, inokedy veľmi vtipná kniha o veľkej krajine a ešte väčších problémoch a snoch.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

59. 

Už dost, šéfe!

Autor: Pohlreich Zdeněk
Kategorie: Kuchařky, Naučná literatura
Staženo:
Anotace:

Co jste v televizi neviděli, neslyšeli a neochutnali. Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení. V knize najdete nejen fotografie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře.

Přidáno: 27 Kvě 2024
Pro stažení se přihlaste

61. 

Vánoční svátky o století zpátky aneb Tradice Vánoc v české kuchyni

Autor: Skopová Kamila
Kategorie: Kuchařky, Naučná literatura
Staženo: 15×
Anotace:

Kniha seznamuje s tradicí české vánoční kuchyně a přináší recepty na tradiční cukroví, jídla, pečivo a novoroční nápoje.

Přidáno: 22 Lis 2022
Pro stažení se přihlaste

62. 

Vaření s Čirinou aneb čtvero ročních období v kuchyni

Autor: Košíková Irena, Melanová Dana
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 65×
Anotace:

Prostá i „vznešená" jídla z maďarské, slovenské, české, ale i francouzské, italské a řecké kuchyně, polévky, moučníky i lahůdky k posezení s přáteli - to vše nabízí tato kuchařská kniha. Může podle ní stejně dobře vařit nezkušený začátečník jako ostřílený kulinář.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

63. 

Vaření s Čirinou po druhé

Autor: Košíková Irena, Melanová Dana
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 59×
Anotace:

Prostá i „vznešená" jídla z maďarské, slovenské, české, ale i francouzské, italské a řecké kuchyně, polévky, moučníky i lahůdky k posezení s přáteli - to vše nabízí tato kuchařská kniha. Může podle ní stejně dobře vařit nezkušený začátečník jako ostřílený kulinář.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

65. 

Výroba domácího vína

Autor: Vogel Wolfgang
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 25×
Anotace:

Z HROZNŮ, OVOCE, ŠUMIVÁ Praktické rady o výrobě vína v domácích podmínkách, recepty, postupy a mnoho dalších informací.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

66. 

Zelená kuchyně

Autor: Jeník Jan, Větvička Václav
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 71×
Anotace:

O tom, že zelenina není zlo dietářů, nás autoři přesvědčí nejen spoustou užitečných informací, ale i vynikajícími recepty. Čtenáři se navíc dozvědí o historii vybraných plodin a seznámí se s exotickými druhy ovoce, které se na našem trhu začínají objevovat až nyní.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

67. 

Zelenina v kuchyni

Autor: Šabykinová L. V.
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 71×
Anotace:

Kniha seznamuje s možnostmi využití hlavních druhů zeleniny v našem jídelníčku a zdůrazňuje význam zeleniny pro zdraví člověka. Při přípravě zeleniny se hojně v předpisech používají zelené natě cibule, petržele, celeru a kopru, které jsou vhodným kořením i zdrojem vitamínů. Předpisy jsou rozděleny do hlavních oddílů, a to na polévky, saláty a hlavní chody.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste

68. 

Zrozen ke zdraví – Nový začátek

Autor: Fujera Sam
Kategorie: Kuchařky
Staženo: 58×
Anotace:

Kniha receptů na přípravu pokrmů všeho druhu ze zdraví prospěšných potravin a vysvětlení, které potraviny nám škodí a které naopak prospívají. Počet stran 131. Zdraví prospěšné potraviny i recepty jsou pro snadné vyhledání označeny křížkem - #.

Přidáno: 04 Kvě 2021
Pro stažení se přihlaste